Bir yamaç paraşütçüsünün, kuşların peşinden yola çıkarak Büyük Giza Piramidi'nin tepesine ulaşan bir köpeği fark ettiği o tuhaf an sosyal medyada viral oldu. Dudak uçuklatan görüntülerde köpek, bir zamanlar yaklaşık 4.000 yıldır insan eliyle inşa edilmiş en yüksek yapıya tırmanmıştı.

Alex Lang, 14 Ekim'de Mısır Giza'daki üç piramidin en büyüğü olan 455 metrelik Büyük Piramit'in üzerinde süzülürken, piramidin tepesinde bir hareket fark etti. Taş yapının tepesindeki küçük düz alana zum yapan izleyiciler, etrafta dolaşanın bir köpek olduğunu görünce hayrete düştüler. Lang, antik yapının tepesindeki şaşırtıcı bulgunun ardından, hayvanı fark ettiğinde köpeğin tepesinde uçan kuşlara havladığını söyledi.

Lang'in klibi bir macera sporcusu olan Marshall Mosher tarafından yeniden paylaşıldı ve 592.300'den fazla beğeni aldı. Görüntülere yorum yağdı. Bir Instagram kullanıcısı 'Eğer [köpek] oraya işerse, tüm Mısır ona ait olur' derken, bir diğeri 'Köpek değil. Bu Mısır Tanrısı Anubis. Öbür dünyada ölülerin rehberi ve mezarların koruyucusu olarak kabul edilir. Bu yüzden piramidin üzerindedir." "Ne kadar sürdüğünü merak ediyorum. Aşağı inip biraz su getirmesini istiyorum,' dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var