İstanbul'un Uzunçayır metrobüs durağındaki mescit, yeni proje kapsamında kaldırıldı. Daha önce Yenikapı, Cevizlibağ ve Mecidiyeköy'deki metrobüs mescitlerinin de kaldırıldığını belirten vatandaşlar, İBB yönetimine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi Yenikapı, Cevizlibağ, Mecidiyeköy'deki metrobüs mescitlerinin ardından bu kez de Uzunçayır durağında bulunan mescidi tamamen yıkarak kaldırdı.

6 YILDIR BİTMEYEN PROJE

Yıkılan mescit alanının etrafı 6 yıldır devam eden Yaya Üst Gecidi projesine dahil edilerek kapatıldı.

Sabah'ın haberine göre; İBB yönetimi, 2019 yılında üst geçit yenileme projesi kapsamında kapattığı Uzunçayır Metrobüs mescidini, aradan geçen 5 yılın ardından yıktırarak tamamen kaldırdı.

ÖNCE "TALEP OLUNCA AÇIYORUZ" DEDİLER

Geçtiğimiz dönemde bölgede bulunan güvenlik görevlilerine kepenklerin neden kapalı olduğunu soran vatandaşlar, "Talep olması halinde açıldığı, onun dışındaki saatlerde mescitlerin kapalı olduğu" cevabını almıştı.

Mescidin çevresindeki esnaf ise daha önce mescidin gün boyu açık olduğunu ancak geçen süre içerisinde mescidin tamamen kapatıldığını belirtti.

CEVİZLİBAĞ'DA DA MESCİT KALDIRILMIŞTI

2024'ün Nisan ayında da Cevizlibağ Metrobüs üst geçidinin altında bulunan mescidin İBB tarafından yıkılarak kaldırıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gündem olan konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ahmet 16.10.2024 17:02
    İstanbullu görebiliyormu
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek