Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye’de belediye binasına düzenlediği saldırıya ilişkin kınama açıklaması yaptı.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eli kanlı terör devleti İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye’de belediye binasına düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil ve 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine kınama açıklaması yaptı.

İsrail’in zulmüne kesintisiz şekilde devam ettiğini belirten Başkan Altay, “Dün de çok elim bir haber aldık. Nebatiye Belediyesi’nin Meclis Toplantısı İsrail yönetimi tarafından bilerek, isteyerek, kasıtlı bir şekilde hedef alındı. Maalesef meslektaşımız Ahmed Kahil bey ve beş meclis üyesi olmak üzere şehitlerimiz var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle kamu hizmeti yürüten, orada zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan insanların elektriğini, suyunu, yiyeceğini sağlayan kurumların bilerek ve isteyerek hedef alınması bir insanlık suçudur. Bu konuda herkesi tepki oluşturmaya çağırıyorum. UCLG Başkanı olarak belediye başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyorum” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var