Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilen Yahya Sinvar, Gazze'nin güneyinde düzenlenen saldırıda şehit oldu. İsrail basını, Sinvar'ın cansız bedeninin bulunduğu binadan görüntüler paylaştı.

İsrail askerleri, üç kişilik silahlı bir grubu gördü ve ateş açtı. İçlerinden biri (Sinvar), diğerlerinden ayrılıp tek başına bir binaya girdi ve yaralı olmasına rağmen İsrail askerleriyle çarpışarak onları bulunduğu binaya yaklaştırmadı. Tanklar bulunduğu binayı vurdu. Sinvar, ağır yaralı halde ikinci kata çıktı. Tanklar ikinci katı da vurdu ve binaya bir piyade grubu gönderildi fakat Sinvar onlarla da çatışarak iki adet el bombası attı ve İsrail askerleri geri çekildi. Binaya giremeyen askerler, drone yolladı. Katta kolu yaralı ve yüzü kapalı bir adam görüldü (Sinvar), sağlam olan sol koluyla drona sopa fırlattı. Sonrasında bulunduğu kata bir tank mermisi daha ateşlendi ve yüksek ihtimalle bu atışla şehadete erdi. Ertesi gün binada arama yapan işgal askerleri Sinvar'ı buldu.

Sinvar, çelik yeleği, Filistin kefiyesi ve silahıyla saklanarak değil, aslanlar gibi en önde çatışarak şehit oldu.

Haaretz’e konuşan İsrail ordu yetkilileri, "Yahya Sinvar, tünellerde saklanmak yerine sürekli yer üstünde hareket ediyordu." dedi.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Abdullah 18.10.2024 00:25
    Bizim ölülerimiz cennete onlarinki cehenneme gidecek
  • Adalet 18.10.2024 00:22
    Allah im İslam alemine yardım et bizim senden gayrı umudumuz kalmadı
  • Mustafa 18.10.2024 00:22
    Rabbim şehadetini kabul etsin...
  • misafir 18.10.2024 00:22
    ALLAH şahadetini kabul etsin öleceğini bile bile görevi kabul edip şehit oldu
  • misafir 18.10.2024 00:21
    Videodaki kişi Yahya Sinvar değil !!!!israil oyunu !!!
Daha fazla yorum görüntüle