Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Gazze’nin doğusundaki Refah şehrinde İsrailli teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Kendisine yaklaşmaya korkan İsrail askerlerine direnen, bulunduğu binaya ateşlenen tank atışından sonra dahi teröristlere el bombası fırlatan Sinvar, üzerindeki hücum yeleğiyle son nefesine kadar savaştı.

İşgalci İsrail medyası, şehadetinin ardından Yahya Sinvar’ın üzerinden çıkan eşyaları yayınladı.

Hamas lideri Sinvar’ın üzerinden; esans, tespih, zikirmatik, saat, el feneri, mendil, tırnak makası, şeker, sakız, not defteri, risale, USB data kablosu, keffiye, bandana, eldiven, silah, mermi, şarjör, kimlik belgesi ve pasaport çıktığı görüldü.

PEYGAMBER’İN İZİNDE SON NEFES

Sinvar’ın hücum yeleğinden çıkan en dikkat çekici eşya, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çektiği günlük zikirlerin yazılı olduğu risaleydi.

Sinvar’ın tespihi ve zikirmatiği ile birlikte her gün Peygamberimizin zikirlerini tekrarladığı, şehadetiyle birlikte ortaya çıktı.

CEP TELEFONU YOK

Gazze'de siyasi ve askeri kadroyla iletişimini şifreli yazışmalarla gerçekleştirdiği daha öne ifade edilen Yahya Sinvar'ın cep telefonu kullanmadığı bir kez daha teyit edildi. Şehit Sinvar'ın üzerindeki eşyalar arasında herhangi bir cep telefonu, telsiz veya çağrı cihazına rastlanmadı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Berk 18.10.2024 13:16
    Hey gidi Şanlı Mücahit, şehadetin mübarek olsun!