Gazze Şeridi'nde İsrail askerleriyle kahramanca savaşarak şehit düşen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın naaşı üzerinde otopsi yapan İsrail makamları, bulguları medya ile paylaştı.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde 16 Ekim’de İsrail askerleriyle girdiği çatışmada şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın otopsi bulguları öğrenildi. Sinvar’ın başından vurulduğu, naaşında çok sayıda şarapnel parçası bulunduğu, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı kaydedildi.

İsrail medyasından derlenen bilgilere göre; Yahya Sinvar’ın naaşını ele geçiren İsrail ordusu Gazze’den çıkararak Tel Aviv’deki Abu Kabir Adli Tıp Enstitüsü’ne naklettİ. Sinvar’ın vücut bütünlüğü bozularak otopsi ve testler yapıldı.

Hamas lideri Sinvar’ın 69 kilogram ağırlığında olduğu ölçüldü. Açlık çekmediği ve normal düzeyde beslendiği belirlendi. Sinvar’ın herhangi bir sağlık sorunu olmadığı kaydedildi.

Sinvar’ın şehadetine kafadan isabet eden kurşunun neden olduğu bildirildi. Ayrıca vücudunda mermiler de dahil olmak üzere çok sayıda kurşun izinin bulunduğu anlaşıldı.

Sinvar’ın otopsisi tamamlandıktan sonra gizli bir depoya taşındı.

Yorumlar 0 Yorum Var