Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda annelere 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi ile ilgili eğitim verildi. Yapılan sunumlarda anneler, madde kullanımının psikolojik belirtileri ve sokak dili hakkında bilgilendirildi.

"En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda protokol üyelerinin ve annelerin katılımıyla bir eğitim düzenlendi. Eğitimde emniyetin narkotik, siber suçlar, aile içi ve kadına karşı şiddet ile asayiş birimlerinde görevli personeller sunum yaptı. Toplantı ilk olarak saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

"NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE, ANNE-BABA SORUMLULUĞUYLA YAPILMASI GEREKEN BİR MÜCADELE"

Akabinde konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, "Suçla mücadelede iletişim kanallarının sonuna kadar açık olması, toplumun her "kesimini bu konuyla ilgili farkındalık oluşturacak şekilde harekete geçirmek bizim en öncelikli görevlerimizden bir tanesidir. Dünyadaki en büyük sevgi anne sevgisidir. İletişim anne ile başlar. En iyi narkotik polisi anne, en iyi öğretmen anne, en iyi arkadaş anne çünkü anne bir insan için sığınacak bir limandır. İlimizin her noktasında vatandaşımıza ulaşarak dilimiz döndüğünce bu noktada farkındalık oluşturulmasıyla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Bir çocuk dünyaya geldiği andan itibaren il temas kurduğu kişi annesidir. En iyi gözlemci annedir. Gün içerisinde küresel dünyanın verdiği etkiyle iletişim kanalları, etkileşim, sosyal çevre, okul içi, okul dışı iletişimler eskiye nazaran çeşitlendi ve arttı. Dışardan gelen etkileyici unsurların çeşitliliği de artınca bu noktada bizim biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Narkotik suçlarla mücadele bütün meslek gruplarının da ötesinde anne-baba sorumluluğuyla yapılması gereken bir mücadeledir" diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var