21 yenidoğan bebeğin ölümüne neden olduğu öne sürülen Yenidoğan çetesine yönelik başlatılan operasyon ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gazeteci Zafer Şahin, sosyal medya hesabından 21 bebeğin şüpheli ölümüyle suçlanan 'Yenidoğan Çetesi'ne yönelik operasyona dair önemli ayrıntılar paylaştı. 

İHBARLA ÇETE ÜYELERİNE TEKNİK TAKİP BAŞL

ATILDI

Zafer Şahin, çeteye yönelik ilk tespitin Mayıs 2023'te Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun o dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı sırada gerçekleştirildiğini aktardı. Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilen bir ihbar üzerine çete üyelerine yönelik teknik takip başlatıldığını kaydetti.

Memişoğlu çarpraz denetim yaptırarak bu hastaneler ve olaya karışan kişilerle ilgili inceleme başlatıyor.

Operasyonun başarılı olması için süreç büyük bir gizlilikle yürütülüyor. Ve çete açığa çıkarılıyor. 

Bu olaya karışan alçakların işledikleri insanlık suçunu kamufle etmek için geçmişte yaptıkları şeyler an itibariyle önemsiz detaylar. 

Önemli olan tek şey Sağlık Bakanlığı, Emniyet ve yargının bütün Türkiye’yi şoke eden çeteye gerekeni yapma iradesini ortaya koyması. 

Bakanın bugün yaptığı 'İnsanlıktan nasibini almamış kişiler bunlar. Gerçekten canice ve kabul edilemeyecek bir çete. Biz bunun her zaman peşinde olduk ve olacağız. Yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz' açıklaması bu yüzden önemli."

Yorumlar 0 Yorum Var