Muş'ta yaşayan 63 yaşındaki Maşallah Aslan "Fulya" ismini verdiği 3 aylık kuzusu ile AVM geziyor, ATM'den para çekiyor, kendisi nereye giderse kuzusu da peşinden oraya geliyor.

Muş İl Özel İdaresi'nde memur olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası Maşallah Aslan, "Fulya" adını verdiği kuzu ile ziyaret için gittiği Tekyol köyünde yollarının kesiştiğini anlattı. 

ANNESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENİNCE BIRAKMAYA GÖNLÜ RAZI GELMEDİ

"Fulya"nın annesinin öldüğünü öğrenince gönlü bırakmaya razı gelmeyen ve satın alarak eve getirdiğini belirten Aslan, "Annesi öldüğü için onu ellerimle besledim. Şimdi peşimden ayrılmıyor." ifadelerini kullandı.

MAHALLE ÇOCUKLARI KUZUYU BİBERONLA BESLİYOR

Aslan, kısa sürede mahallesinin maskotu haline gelen "Fulya"ya zaman zaman oturduğu Hürriyet Mahallesi'ndeki çocukların da biberonla süt verdiğini belirtti.

"HER DEDİĞİMİ NEREDEYSE YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

"Fulya"nın kendisi ile AVM'ye geldiğini, ATM sırasında beklediğini ve peşinden hiç ayrılmadığını belirten Aslan, "Tekyol köyüne ziyarete gitmiştim. Baktım annesi ölmüş bir kuzu var. Bunu alıp, evime getirdim. Biberonla beslemeye başladım. Şu anda kuzu, her dediğimi neredeyse yapmaya çalışıyor. Koş, diyorum koşuyor, gel, diyorum geliyor. Git, dediğim de gidiyor." şeklinde konuştu. 

"KUZU İLE ARA SIRA AKŞAM GEZMEYE ÇIKIYORUZ"

"Fulya'yı ailecek bebek gibi beslediklerini aktaran Aslan, "Evimin bahçesi var, büyüyünce kendisine orada yer yaptım. Kuzu ile ara sıra akşamları gezmeye çıkıyoruz. Yolda görenler, büyük ilgi gösteriyor. Bu durum hoşumuza gidiyor. Eloğlu kedi ve köpekle oynuyor, biz de kuzuyla zamanımızı geçiriyoruz. Kuzu benim yanımdan ayrılıp, başka hiç kimsenin yanına gitmiyor. Beraber yaşayıp, gidiyoruz." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Veysel özer 19.10.2024 13:21
    Kaç sene koyun baktım koyun otlattın o koyunlar Kuzular o kadar sadıktır ki az bir sevgi göstersem hemen sana gelirler Ben de kuzu biberonla besledim hiç benden ayrılmadı aynısını yaşadım koyunları kuzuları görünce çok duygulanıyorum