Bağcılar Kitap Fuarı, bu yıl üçüncü kez kitapseverlerle buluşuyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen 3. Bağcılar Kitap Fuarı’nın açılışı konuşmalar eşliğinde yapıldı. 50 yayınevinin katıldığı fuar, ziyaretçilerini 26 Ekim'e kadar bekliyor. 

Açılışa Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, AK Parti Milletvekili Adem Yıldırım, AK Parti Milletvekili Rabia İlhan, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sansar, Bağcılar İlçe Sağlık Müdürü Süreyya Hüten, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın ardından davetliler Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in ev sahipliğinde fuar alanını gezdi. Fuar alanında 50 yayınevi kitaplarını sergilediği fuarda polisiyeden tarihe kadar herkesin ilgisini çekecek eserler yer aldı.

26 EKİM'E KADAR SÜRECEK

Okurseverler, fuarda 27 gazeteci ve yazar ile tanışarak; yazarlarla bir araya gelme ve sohbet etme imkanı bulacak. Bağcılar Belediyesi, fuarda sohbetten eğlenceye kadar farklı içerikte birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor.

Fuar, 18-26 Ekim 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak. 

ÖZEL PLATO OLUŞTURULDU

Fuara gelen ziyaretçiler, etkinlikler için oluşturulan özel platformda ağırlandı. Açık alandaki kafede yetişkinler ikram edilen çaylarını yudumlarken, çocuklar da atölyelerde fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunan aktivitelerle eğlendi. Gençler, kendileri için hazırlanmış alanda fotoğraflar çektirip, zaman geçirdi. Fuarda geçmişten günümüze edebiyat dünyamızda eserleriyle iz bırakan ünlü yazarların fotoğrafları ile hayatlarını anlatan bir köşe de yer alıyor. Bağcılar Belediyesi'ne bağlı Bilgi Evi öğrencileri ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyerleri kendi yaptıkları tablo, takı ve benzeri eserler ile fuar alanında bulunarak; eserlerini sergiledi.

ÜNLÜ İSİMLER DE KATILACAK

Fuar neticesinde bir marka olan BKF’ye AK Parti Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Mete Yarar, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Şermin Yaşar, Hayati İnanç, Ercan Kesal, Türker Akıncı, Turan Kışlakçı, Savaş Barkçin, Zeynep Betül Akyıldız, Onur Erol, Zahide Tuba Kor, Şükran Kaymak, Güven İslamoğlu, Cansu Canan Özgen, Saliha Erdim, Beydan Budak, Yasin Pişgin, Orhan Toker, Fatih Duman, Anıl Basılı, Ayşegül Dede, Sadık Yalsızuçanlar, Turgay Güler ve Sertaç Abi gibi ünlü isimler de katılacak.

Fuarda önümüzdeki günlerde müzisyen ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Yücel Arzen müzik dinletisi sunacak.

BAŞKAN ÖZDEMİR: "FESTİVAL EDASINDA GERÇEKLEŞİYOR"

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, açılış konuşmasında yaptığı açıklamalarda, hedeflerinin kitabın vatandaşlar arasında daha çok yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı;
 

“Coşkulu bir açılış gerçekleştirdik. Göreve geldikten sonra başlattığımız geleneğin bu yıl 3’üncüsünü yaptık. İlçe belediyeleri düzeyinde ülkemizin en prestijli boyutuna da ulaştık. 27 tarihçi yazar bizlerle beraber olacak. Vatandaşlarımızla hem söyleşiler yapacaklar hem de kitap imzalayacaklar. 50 yayınevi burada. Kitap fuarları kitap sevgisinin yaygınlaştırırken diğer taraftan da kitabın sosyal hayat içerisinde ki yerini daha da genişletmeye gayret ediyoruz. Kitap fuarı festival havasında gerçekleşiyor. 8 konserimiz olacak. Vatandaşlarımıza birçok ikramımız olacak. Bağcılarımızın ve bölgenin kalbi 9 gün boyunca burada atacak. İlk yıl 350 bin ziyaretçimiz varken, geçen yıl 550 bine yükseldi. Bu yıl çevredeki ilçelerle birlikte hedefimiz 750 binin üzerine çıkmak. Bağkartlı olan vatandaşlarımıza yayınevlerimiz yüzde 25 ekstra indirim yapacak. Buraya ziyarete gelen vatandaşlarımızın kartlarına günlük 5 puan yükleyeceğiz. Hedefimiz kitabın vatandaşımızın sosyal yaşamındaki katkısını daha fazla yaygınlaştırmak. Bu dönem için mottomuz; Bağcılar'da standartları yükseltme zamanı. Bağcılarımızın her tarafını kütüphanelerimizle donatıyoruz. Dev bir şehir kütüphanesini yıl sonunda açacağız. Bu dönem içerisinde kütüphanelerimizin oturma kapasitesini 5 katına çıkaracağız. Mahallelerimizde kültür sanat etkinliklerini yaymaya devam ediyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğe daha donanımlı bir nesil olarak yetişmelerine fırsat tanımak istiyoruz”

Yorumlar 0 Yorum Var