CHP yandaşı Halk TV'de, İstanbul’da yenidoğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanması ve öldürülmesine yönelik soruşturma değerlendirildi. Canlı yayın sırasında, Yenidoğan Çetesi'nin kilit ismi Renas Kılıç, 'devletin atadığı ilçe sağlık müdürü' olarak tanıtıldı. Oysa Kılıç, CHP yönetimindeki Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Eylül 2023 tarihinde belediyenin Sağlık Dairesi Başkanı olarak görevlendirilmiş ve birçok yerden de ilan edilmişti.

Halk TV, Yenidoğan Çetesi’ndeki kilit isim Renas Kılıç’ın CHP’li belediyede yönetici olduğunu gizleyerek ‘devlet görevlisi’ algısı oluşturdu.

Halk TV’de konuşan gazeteci Emrullah Erdinç, “Çok üzücü bir şey, Renas Kılıç bir İlçe Sağlık Müdürü. Esenyurt’ta.” dedi. Erdinç, Renas Kılıç’la ilgili “Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü mü?” sorusuna, “Evet.” karşılığını verdi.

Bakanlık görevlisi algısı oluşturulan Renas Kılıç, 15 Eylül 2023’te Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü olarak atanmıştı. CHP’li belediyenin yetkilisi Renas Kılıç’la ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilisi gibi ifadeler kullanılıp algı operasyonu düzenlenmesi tuhaf karşılandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Sahin 20.10.2024 13:24
    Tabipler Birliği ne zaman ses verecek acaba açıklama yapmaları görev haline geldi bence