Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımı düşmanlarını korku salarken dostlarına da güven veriyor.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Kanal 7'de yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğuı Başkent Kulisi'ne konuk oldu. Bakan Kacır TB2'nin üzerinde yazan "Bana atış izni yok" yazısının hikayesini canlı yayında şu ifadelerle paylaştı;

TB2'nin ilk atışı 2014 yılı Aralık ayının 17'sidir. Üzerindeki Roketsan tarafından geliştirilen akıllı mühimmat MAM-L'nin üzerinde "Bana atış izni yok :(" yazar. Nedeni şu; TB2 geliştirilmiş envantere girmiş. Roketsan ve Baykar arasındaki iş birliği sayesinde MAM-L'ler de geliştirilmiş ve MAM-L'ler test edilmek isteniyor. Ne hikmettir ki bu atışlara ciddi bir süre izin verilmiyor. Nihayetinde mesele sayın Cumhurbaşkanımıza gidiyor - biliyorsunuz ki Sayın Erdoğan 2014 yılının Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığında ilk dönem göreve başladı- ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Bayraktar TB2 ilk atış testini gerçekleştiriyor. Türkiye bunları bazen fark etmiyor bazen unutuyor.

TEST İÇİN HAVALANDI FAKAT BÜROKRASIDEN ATIŞ İZNİ ÇIKMADI

Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) milli akıllı mühimmatla Aralık 2015'te havalandı fakat önüne bürokratik engeller çıktı. İlk atışını yapacak olan SİHA'ya izin çıkmadı.

Bayraktar'ın paylaştığı videoda uçuş yapan milli Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın üzerinde Roketsan'ın geliştirdiği milli akıllı mühimmat görülüyor. Roketin üzerinde ise "Bana atış izni yok" ifadeleri ve üzerine çizilmiş üzgün surat şekli bulunuyor.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Turgay 20.10.2024 17:12
    100 yıl geçti temizlenmedi gitti
  • Mesut 20.10.2024 16:26
    Türkiye 1945 de ABD mandası olmuştur. Cumhuriyet bayramları ve 23 Nisan egemenlik bayramlarıyla bu mandacılık perdelenmiştir. Her on yılda bir askeri siyasi ekonomik darbeler ABD mandacılığını perçinlemiştir.
  • Atc 20.10.2024 16:22
    Bizde hain çok devleti korumak için çok çalışmalıyız hainler seçimşerde neredeyse cenneti vaad ediyorlar
  • gercek 20.10.2024 16:08
    her zaman hain var izin vermeyenler bulunacak ve cok silah bes yil deneme olmaz yaparsin eksin hata olsa bile pkk terr karsi kullan sonuc da hedefi vurmasa hata olsa bile ona gøre yaparsin cok silah da cok zaman kaybi var yap deme icin terør pkk hedeflerini kullan artik cok guclu boma kullanmak gerek terør nerde ise orayi ve ailesini de yok edin tevrat o hakki bize veriyor
  • Eyman 20.10.2024 15:21
    Çünkü bu ülke İsrail ve Amerika işgali altındaydı, bunu anlayan beyinler gerçekten çok az. Bu halk eğitilmeli.
Daha fazla yorum görüntüle