Sosyal medyada “Yunus Hoca” olarak bilinen Yunus O., birçok kadını “Nişanlım depremde öldü” diyerek kandırıp dolandırmakla suçlanıyor. Hakkında 248 bin 900 TL’lik dolandırıcılık nedeniyle 3 ila 10 yıl hapis cezası isteniyor.

Tokat’ta yaşayan H.B., sosyal medyada otostop çekerek Türkiye’yi dolaştığı görüntüleri yayınlayan "Yunus Hoca" rumuzlu sosyal medya fenomeni Yunus O.’yu 2023 yılında takip etmeye başladı.

Bir süre sonra Yunus O., H.B.’ye sosyal medya uygulamasından mesaj gönderdi ve konuşmaya başladı. Kendisini din kültürü öğretmeni olarak tanıtan, 6 Şubat depremlerinde nişanlısını kaybettiği için öğretmenliği bırakıp otostopla ülkeyi gezmeye başladığını anlatan Yunus O., H.B.’den 1 gün sonra 500 bin lira olarak geri göndereceğini vadedip 250 bin lira istedi.

Yunus O., H.B.’nin güvenini kazanmak için daha önce 86 bin lira aldığı ve geri ödemediği Z.Y.’ye para gönderdiğini gösteren sahte bir dekont göstererek H.B.’nin güvenini kazandı. H.B., 1 gün sonra parasını vereceğini belirten Yunus O. için kredi çekip, kendisine 248 bin 900 lira gönderdi. Ancak Yunus O., H.B.’ye parasını geri göndermedi. 24 saatlik beklemenin ardından dolandırıldığını anlayan H.B. savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Daha sonra dekonttaki ismi araştıran H.B., kendisi gibi dolandırılan Z.Y.’ye ulaştı. Onun da benzer şekilde Yunus O.’ya para gönderdiğini ve geri alamadığını öğrenen H.B. ve Z.Y. kendileri gibi başka mağdurlarla da iletişime geçerek benzer vaatlerde çok sayıda kişinin dolandırıldığını öğrendi. Yunus O.’nun H.B. ve Z.Y.’ye kazanacakları miktarları söylediği görüntüler de ortaya çıktı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

H.B.’nin suç duyurusu üzerine Yunus O. hakkında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Şüpheli hakkında bilgisayar, cep telefonu, internet araçların kullanılması suretiyle haksız menfaat sağlama suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Yunus O.’nun H.B.’den yatırım yapıp parasının katlanacağını söyleyerek para istediği, H.B.’nin banka kredisi çekerek şüpheli Yunus O.’ya 248 bin 900 lira para gönderdiği, şüphelinin kendisine gönderilen tutarın 30 bin TL’si ile parça parça bahis oynadığı belirtildi.

Yorumlar 0 Yorum Var