Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları:

2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER’e bir vatandaşımızın ihbarı ile başlayan bir süreç oldu. İstanbul’daki bazı hastanelerde yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile ilgili olarak bir şikayet meydana geldi. İhbarlar neticesinde soruşturma başlatıldı bunu Sağlık Bakanlığımız İl Sağlık Müdürü’ne ilettikten sonra hem idari soruşturma başlattı hem adli soruşturma başlatarak Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Soruşturma derinleştirildi. Süreç içerisinde teknik takipler, deliller toplandı.

Tespit edilen suç kayıtları bakımından yaklaşık bir yıllık araştırma neticesinde 47 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4'ü doktor, 18'i hemşire. Toplamda 22 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yöneten savcıyla ilgili bir tehdit durumu oldu. Onunla ilgili ayrı bir soruşturma başlatıldı. Kimse savcılarımızı korkutamaz, görevlerini ifa ederken kimseden çekinmezler. Yargı görevini engellemeye yönelik kişiler hakkında da bir soruşturma açıldı. Mahkeme iddianameyi değerlendirme aşamasında. Yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülecek. Delillerin neler olduğunu, mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra göreceğiz. 

Maddi menfaat uğruna unvanları ne olursa olsun, bebeklere yönelik ihmal varsa hem idari soruşturması yapılır, hem de Yargı gerekli soruşturmayı yapar. 

Önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi değerlendirme sürecini takip edeceğiz. Kamuoyu iddialarla ilgili olarak suçlanan kişileri görecek. Temennimiz bu sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması. 

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞKAN ERDOĞAN'A HAKARETLERİ

Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözler kabul edilemez, bu sözler çok çirkin, terbiye dışı. Hakaret suçtur, ifadeleri bakılınca gerekli suç duyurularında bulunuldu. Bakanlığımıza gelecektir, değerlendireceğiz. 

Ben Türk mahkemelerini takmıyorum demek bir siyasetçiye yakışmaz. Cumhurbaşkanımıza hakareti hukuk kabul etmez. 

YARGI PAKETİ

Önceki yasama yılından henüz kanunlaşamayan bir paket. Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde. 22 maddelik bir düzenlememiz var. 

Yorumlar 0 Yorum Var