Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarından satır başları:

2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER’e bir vatandaşımızın ihbarı ile başlayan bir süreç oldu. İstanbul’daki bazı hastanelerde yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile ilgili olarak bir şikayet meydana geldi. İhbarlar neticesinde soruşturma başlatıldı bunu Sağlık Bakanlığımız İl Sağlık Müdürü’ne ilettikten sonra hem idari soruşturma başlattı hem adli soruşturma başlatarak Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Soruşturma derinleştirildi. Süreç içerisinde teknik takipler, deliller toplandı.

Tespit edilen suç kayıtları bakımından yaklaşık bir yıllık araştırma neticesinde 47 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4'ü doktor, 18'i hemşire. Toplamda 22 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yöneten savcıyla ilgili bir tehdit durumu oldu. Onunla ilgili ayrı bir soruşturma başlatıldı. Kimse savcılarımızı korkutamaz, görevlerini ifa ederken kimseden çekinmezler. Yargı görevini engellemeye yönelik kişiler hakkında da bir soruşturma açıldı. Mahkeme iddianameyi değerlendirme aşamasında. Yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülecek. Delillerin neler olduğunu, mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra göreceğiz. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ TALİMAT VERDİ"

Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir zaman bebeklerin ölümüne izin vermez. Maddi menfaat uğruna unvanları ne olursa olsun bebeklere yönelik ihmal suretiyle de olsa bunun hem idari soruşturmasını sonuna kadar yaparız, yargı o suçu işleyenlerle ilgili gerekli soruşturmayı yapar. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanımızla birlikte bizleri kabul etti. Soruşturmanın titizlikle devam etmesini, varsa sorumlular bu konuda gerek idari gerek adli ne gerekiyorsa yapılması konusunda kesin kararlılığını da ifade etti.

Önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi değerlendirme sürecini takip edeceğiz. Kamuoyu iddialarla ilgili olarak suçlanan kişileri görecek. Temennimiz bu sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması. 

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞKAN ERDOĞAN'A HAKARETLERİ

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği sözler kabul edilemez, hakaret içeren sözler. Bir ana muhalefet genel başkanlığı yapmış kişiye yakışacak sözler değil, terbiye dışı sözler. Hakaret suçtur. Avukatlar gerekli suç duyurusunda bulunmuşlardır. Soruşturma izni konusu Bakanlığımıza gelecektir. Bu anlamda siyasetin temiz bir dille yapılması lazım.

Kanunlar karşısında kimsenin bir ayrıcalığı yok. Avukatlar gerekli başvuruyu yaptılar bunlar değerlendirilecek. Çok sayıda hakaret dosyası var. Türk mahkemelerini takmıyorum demek bir siyasetçiye yakışmaz.

YARGI PAKETİ

Şu anda Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde. Ayrıca 22 maddelik AYM’nin iptal kararları ve noterlik kanunu ile ilgili bir düzenleme var. 9’uncu pakette yer alan etki ajanlığı olarak sunulan, Türkiye’de araştırma yapanların cezalandırılacağına dair hüküm getiriyormuş gibi yanlış anlamalardan kaynaklanan bir husus. Burada etki ajanlığı değil, Türkiye’de araştırma yapanların cezalandırılacağına ilişkin kanun teklifinde bir hüküm yok.

NARİN GÜRAN SORUŞTURMASI

Narin evladımızla ilgili iddianame yazım sürecinde. Bu hafta içerisinde iddianame mahkemeye sunulur. HTS kayıtlarından kamera görüntülerine varıncaya kadar kapsamlı bir delil toplaması yapıldı. Narin'e kıyanlar, yargı önünde hesap vereceklerdir.

Yorumlar 0 Yorum Var