Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında iddianamede adı geçen hastanelerden biri olan Bağcılar'da bulunan TRG hastanesi de kapatılan hastanesilerden bir tanesiydi. Bir çok bebeğin hayatını kaybettiği o yğun bakım ünitesi hastanesi ilk kez paylaşıldı. Görüntülerde özel hastanenin bebek yoğun bakım ünitesindeki kuvözler görülüyor. 

"Yenidoğan Çetesi" çökertildi

Bu çetenin, İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kimi çalışanlarıyla ortak hareket ederek acil sağlık durumu olan bebekleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettiği, bundan haksız kazanç sağladığı ve bazı bebeklerin ölümlerine sebebiyet verdiği iddia ediliyor.

Çeteyle ilgili soruşturma, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatıldı.

20 Haziran 2023 tarihi itibarıyla iki ayrı operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.

30 Ağustos 2024’te tutuklu şüphelilerin avukatının soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit ettiği basına yansıdı.

Yirmi ikisi tutuklu olan 47 şüpheli hakkındaki iddianame 16 Ekim’de hazırlandı.

Bakırköy Savcılığı tarafından hazırlanan 400 sayfalık iddianame detaylarının basına yansımasının ardından olaya karıştığı iddia edilen 10 hastanenin ruhsatları iptal edildi.

Ruhsatı iptal edilen hastaneler şöyle: Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar, Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu "On hastanenin şu anda hastane kimlikleri ellerinden alınmış durumda, artık hastane değiller" dedi.

Memişoğlu bu kurumlara hasta kabulü yapılmayacağını, içindeki hastaların da nakledileceğini duyurdu.

Memişoğlu: 'Bir tane CİMER başvurusuyla bir çeteyi çökerttik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim'de Memişoğlu ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya gelerek konuyla ilgili bilgi aldı.

Memişoğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyledi; 'Ben sonuna kadar arkanızdayım, benim insanlarımın en küçük canına, malına, herhangi bir şeyine zarar veren herkese gereğini yapın' diye bizi talimatlandırmış durumdadır. Biz kötülerle mücadele eden iyileriz. Sayın cumhurbaşkanının talimatı, 'Ne gerekiyorsa yapacaksınız' dedi."

Soruşturmanın uzun süredir, detaylı şekilde devam ettiğini ve gerekli adımların atıldığını söyleyen Memişoğlu, "Şimdi çok net söylüyorum, bir tane CİMER başvurusuyla bir çeteyi çökerttik" dedi.

Bakan şöyle devam etti: "İnsanlarımız şunu bilsinler, biz Sağlık Bakanlığı olarak insanlarımızın hayatı için her türlü denetimi, her türlü tetkiki yapıyoruz. Her türlü şikayeti de değerlendiriyoruz. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Özel hastaneler bu konuda bizim her zaman denetimimize tabilerdir. Çok iyi çalışanları da var. Ama maalesef şikayet edildiği zaman da her türlü gidip onları denetliyoruz."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, “Bir baba olarak çok üzgünüm. Halkımızın üzüntüsünü de en derinden paylaşıyorum. Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızların hak ettikleri cezayı alması için konunun takipçisi olacağım” dedi.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Demir ERSOY 20.10.2024 21:05
    Bunlar insanmı hiçmi insani duyguları yoktu ettikleri hipokrat yemini ne işe yarıyor acaba
  • Beyhan 20.10.2024 20:37
    Şimdi kime güveneceksiniz.Bir taraftan aç gözlü doktorlar,bir taraftan hırsızlar,bir taraftan çeteler,bir taraftan katiller daha neler neler .Kısasta hayat vardır.Nokta.
  • Can 20.10.2024 19:56
    Sezeryanlarıda araştırın tam gaz devam edenler var
  • Fethi 20.10.2024 19:53
    Pkk şerbetine batırılmış ancak 1-2 yıl yatıp tekrar diploma almadına izin verilen tüm doktorlar şüphelidir biz Türk halkı için nokta. Bunun lamı cimi olamaz. Siyaset üstü milli meseledir bu. Nice evlatlar gitti bu şekilde bilinemiyor bile. Şu saatte kaç pkk girdili doktorumuz ameliyat yapmakta???
  • Sosyal 20.10.2024 19:29
    Türk tabipler Birliği bu doktorlar hakkında bir açıklama yapmış bir karar vermiş mi?
Daha fazla yorum görüntüle