İstanbul'da ikili eğitim yapan okulların tamamında ders saatleri süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. Milyonlarca veli ve öğrencilerin en çok merak ettiği liste ortaya çıktı. İşte o ilçeler ve okullar.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ilin valiliğine bir genelge gönderilmişti.

İstanbul'da ikili eğitim yapan okulların tamamında ders saatleri süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi doğrultusunda İstanbul'da "yık-yap" projeleri ve öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim yapılan okulların ders saatlerinde düzenlemeye gidildi.
ÖĞRENCİLER ERKEN SAATTE GİTMEYECEK, HAVA KARARMADAN OKULDAN ÇIKACAKLAR

Düzenlemeye göre tekli eğitim yapılan Adalar, Bakırköy, Şile, Şişli ve Tuzla dışında 34 ilçedeki okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ders süreleri geçici olarak 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. Çatalca Şehit Özcan Çiftçi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde ise ders saati 30 dakikaya indi. Öğrenciler sabah çok erken saatlerde okula gitmeyecek, hava çok kararmadan da okuldan çıkacaklar.
İlk uygulama İstanbul'da hayata geçirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kış mevsimine doğru gün süresinin kısalması, derslere başlama saatinin çok erken, ders çıkış saatinin ise geç olması ve buna bağlı öğrencilerin hava karardığında okula gidip gelmelerinin başta güvenlik sorunu olmak üzere birtakım olumsuzluklara yol açabileceği dikkate alınarak ders saatleri 35 dakikaya düşürüldü. Günler uzadıktan sonra ders saatleri yeniden 40 dakikaya çıkarılacak.

Yorumlar 0 Yorum Var