ALTIN YENİDEN ZİRVEDE

Hafta içerisinde ABD tarafında takip edilecek olan verilerin altın için kısa vadede önemli olduğunu ifade eden ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, ABD seçimlerinin altının yönünde belirleyici olduğunu belirtti.

ABD seçimlerinde demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı eski ABD Başkanı Donald Trump arasındaki yarışın kıyasıya devam ettiğini vurgulayan Eryılmaz, seçim belirsizliğinin ‘güvenli liman’ talebi oluşturduğunu dile getirdi.

Filiz Eryılmaz, “Bugün 2.720 üstünde bir kapanış alınırsa kısa vadeli trade için uygun bir zemin oluşabilir. Dikkatli olmak gerekir. Eğer daha güvenli adım atmak isteniyorsa Perşembe günü açıklanacak olan veriyi beklemek gerekir. Dikkatli olmakta fayda var” dedi.

Orta uzun vadeli yatırımcıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, her geri çekilmenin kademeli bir alım fırsatı oluşturduğunu hatırlattı. 2025 yılının ilk çeyreğinde ons altında 3.000 dolar seviyelerini beklediklerini vurgulayan Eryılmaz, orta uzun vadeli yatırımcının da seçime kadar olan süreci değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var