PİYASALARDA TAKİP EDİLECEK ÖNEMLİ GELİŞMELER

Yurt içinde bu hafta yatırımcıların odağında olacak gelişmeleri aktaran ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, yurt içinde Perşembe günü Para Politikası toplantı özetinin ve Cuma günü ise Kapasite Kullanım Oranı ile İmalat Güveni verilerinin takip edileceğini dile getirdi.

Eryılmazküresel tarafta ise Türkiye’nin de katılım sağlayacağı IMF ve Dünya Bankası toplantısının piyasaların odağında olduğunu söyledi. ABD’den gelecek olan verilere de dikkat çeken Filiz Eryılmaz, gözlerin bir yandan da Avrupa’da olduğuna dikkat çekti.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BİLANÇO SEZONU

Borsa İstanbul’da satış baskısının devam etmesi ile yeniden dip seviyelerde olunduğunu belirten ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, bankalardaki kar marjlarının ötelenmesi ile baskının devam ettiğini açıkladı. Eryılmaz, hisse bazlı hareketlerin güçlü olacağını söyledi.

Üçüncü çeyrek bilançoların ikinci çeyreğe göre daha olumsuz gelme beklentisinin piyasada fiyatlamaya dahil olduğunu belirten Filiz Eryılmaz, beklentinin altında üçüncü çeyrek bilançolarının satış baskısını arttıracağını dile getirdi. Piyasa Uzmanı Eryılmaz, 8.700 seviyesinin altına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güçlü bir yükselişi kısa vadede beklemediklerini ifade eden Filiz Eryılmaz, üst seviyede 9.200 puanın üstünde kalıcılığı sağlayacak önemli bir katalizör olmadığını belirtti. Eryılmaz, Borsa İstanbul’da yatay seyrin devam etmesini beklediklerinin de altını çizdi.

Yorumlar 0 Yorum Var