Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne ilişkin, “Artık onun için azap vakti” dedi.

Samsun’a birtakım açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ardından İl Başkanlığı’nın açılışını yapan Destici, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail’in Gazze, Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Destici, İsrail’in saldırılarında şimdiye kadar 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bunların 30 binden fazlasının kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Bu durumu ‘soykırım’ olarak nitelendiren Destici, Batı ülkelerinin özellikle ABD’nin bu saldırılar karşısında İsrail’i savunma hakkı olduğunu söylemesini ‘çifte standart’ olarak değerlendirerek, “Eğer bu ölümlerin yüzde biri Batı ülkelerinde yaşansaydı, çok farklı bir tutum sergilerlerdi” diye konuştu.

‘TAHLİYESİZ MÜEBBET HAPİS CEZASI MUTLAKA GELMELİ’

İstanbul, İzmir ve Ankara baro seçimlerinde İstiklal Marşı'nın okutulmamasına tepki gösteren Mustafa Destici, “CHP’den bu duruma karşı güçlü bir açıklama duymadık. İstanbul Barosu Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu anayasanın ilk 4 maddesinin değişebileceğini söyledi. İsmimizi vererek bizi tenkit eden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarı ne yaptı? İbrahim Kaboğlu'nu tebrik etti. Baro Başkanı seçildiği için tebrik etti. Bizi niye eleştirdi? Ben aynen şunu söyledim; Anayasanın ilk 4 maddesi dokunulmazdır ve bu maddelerin korunmasını istiyoruz. Ancak diğer maddelerde toplumun milli ve manevi değerlerine uygun değişiklikler yapılmalıdır. BBP olarak darbe anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Sivil, demokratik, yerli bir anayasa yapılmasını istiyoruz. Milli ve manevi değerlerimize saygılı bir anayasa istiyoruz. Toplumun özüne uygun bir anayasa istiyoruz. İlk 4 maddesin maddenin korunmasını istiyoruz. Ama diğer maddelerde bu öze uygunluğun olması gerekiyor. Mesela bir anayasa yapılacaksa mutlaka ama mutlaka bu çocuklarımıza tecavüz edip öldüren canilerle askere, polise, öğretmene kurşun sıkan ve bunun emrini veren teröristler için mutlaka idam cezası konulması gerekmektedir. Tahliyesiz müebbet hapis cezası mutlaka gelmelidir. Adam kasten öldürüyor. Aldığı ceza 25 yıl. 3 yıl kapalı da yatıyor, 5 yıl açıkta yatıyor sonra denetimli serbest kalıyor. Yani toplam yattığı ceza 10 yıl yok. Açık kapalı ikisi beraber 10 yıl yok. Öyle bir şey olabilir mi? Maalesef şu andaki sistem bu” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var