Japon Emniyet Müdürü, dünyanın en uzun süre ölüm cezasının infaz edilmesini bekleyen mahkumu olan 88 yaşındaki Iwao Hakamada'dan, zor bir soruşturma ve geçen ay yeniden yargılamada beraat edene kadar kendisini ölüm hücresinde tutan haksız mahkûmiyet nedeniyle on yıllar boyunca çektiği acılar için şahsen özür diledi.

Beraat kararı bu ayın başlarında savcılığın temyiz hakkından feragat etmesiyle kesinleşti. - karardan şikayetçi olmasına rağmen - Hakamada'nın masumiyetini kanıtlamak için verdiği yaklaşık 60 yıllık hukuk mücadelesi nihayet sona erdi. Shizuoka Eyaleti Emniyet Müdürü Takayoshi Tsuda Pazartesi günü Hakamada'yı evinde ziyaret etti ve bizzat özür diledi.

Tsuda, Hakamada, kız kardeşi Hideko Hakamada ve destekçilerinin beklediği odaya girdiğinde, Hakamada sessizce koltuğundan kalkarak onu selamladı. Tsuda, Hakamada'nın önünde dik durup derin bir şekilde eğilirken, "Tutuklanmanızdan beraat kararının kesinleşmesine kadar geçen 58 yıl boyunca size tarifsiz bir ruhsal sıkıntı ve yük getirdiğimiz için özür dileriz," dedi. "Çok üzgünüz."

58 YIL İNFAZ EDİLMEYİ BEKLEDİ ŞİMDİ 88 YAŞINDA

58 yıldır infaz edilmeyi bekleyen Iwao Hakamada, 1968’de patronunu, patronunun eşini ve iki çocuğunu öldürmekten hüküm giymişti.

Polisin sahte kanıtlar ürettiği kuşkuları üzerine Hakamada’nın yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

AKIL SAĞLIĞINI KAYBETTİ

Çok uzun süre ölüm cezasının infaz edilmesini beklemek, Hakamada’nın akıl sağlığına büyük bir darbe vurdu ve bu nedenle sonunda aklandığı duruşmaya katılamadı.

Hakamada’nın davası, ülkenin en uzun süren ve meşhur davalarından biri ve kamuoyu büyük bir ilgi gösteriyor. Shizuoka kentinde görülen davaya tanık olabilmek için 500’den fazla kişi sıraya girdi.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Tiz borazan 22.10.2024 12:37
    Cogu yorum degil nasihat veriyor sayfada.Iki kelime yazan kendini yazar saniyor..Japonlar utaniyor ama bizde utanma yok..HELAL OLSUN JAPONLARA KÜLTÜRÜ BAK IBRET AL..
  • Ercan 22.10.2024 11:56
    Ülkemizde böyle kaç kişi hapiste ?
  • R53 22.10.2024 11:37
    Özür dileyince adamın 58 yılı geri gelmiyor. Buna sebep olanların 58 yılını elinden alırsanız ödeşmiş olursunuz. Bizim ülkemizde de tecavüzcüyü, teröristi, katili, vatan hainini milletin vergileri ile içerde besliyorlar.
  • Misafir 22.10.2024 11:34
    La bu japonların polisi varya tam nir haydutlar hepsi böyle bunların. Hak hukuk yok suçun olmasada suçlusun savcı ve polis
  • Misafirr 22.10.2024 11:33
    58 yıl ölümü beklemek. Aslında hepimizi ölüm bekliyor. İşte ölümü yakında hissetmek başka birşey. Nasihat istersen ölüm yeter
Daha fazla yorum görüntüle