TÜRK Havacılık Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu açıkladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

TUSAŞ, son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirdi. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar yerli ve milli imkanlarla TUSAŞ'ta geliştirildi.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • Sesiz Çığlık 23.10.2024 20:22
    Anlamak çok zor böyle birşey nasıl olabilir Föte geberdi uzantıları hala var
  • Şahin 23.10.2024 20:19
    Nasılki fetö ile iltisaklı teröristler belirlenip görevden alındı ise Pkk lılarla iltisaklı teröristler de görevden alınsın.
  • hasan 23.10.2024 20:00
    Yerleşim planlaması yanlış. Kim bu alanı planladıysa diplomasını yırtsın.
  • Davut 23.10.2024 19:55
    Ülkenin en güvenli yeri olması gereken tusaşa nasıl ana girişine kadar girebiliyor anlamış değilim derhal tusaş güvenlik müdürü dahil tüm güvenlik sorumluları derhal istifa etmelidir, bu tarz önemli yerleri polis değil özelharekat korumalıdır
  • ali öncü 23.10.2024 19:50
    bu gibi stratejik kurumlar nasıl şok mangası olamaz en basit askerlik şube baskanlığinda bile şok mangaları var ani bir saldırıda tam teccizatlı 6 veya 12 kişi mermi ağızda odada bekler bu nasıl aymazlık ve polis özel harekat nerde
Daha fazla yorum görüntüle