Milli İstihbarat Teşkilatı, 23 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da, Türk Havacılık Uzay Sanayi Anonim Şirketi (TUSAŞ)’a yönelik gerçekleştirilen menfur saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerini imha etti.

MİT tarafından, söz konusu operasyonlarda Suriye’de ve Irak’ta PKK/YPG kontrolünde örgüte ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda stratejik nokta hedef alındı.

PKK/YPG'ye karşı planlanan hedefe ulaşıncaya kadar operasyonların aralıksız devam edeceği belirtildi.

TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

Türkiye'nin savunma sanayiindeki gururu olan TUSAŞ'ın Ankara'daki merkezine terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 5 kişi şehit olurken 22 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirilen 2 teröristin PKK üyesi olduğu belirlendi. 

Saldırı şöyle gerçekleşti: Biri kadın 2 terörist Kahramankazan'da bir ticari taksiye bindi. Sürücüyü öldürüp arka koltuğa koyan teröristler, gasp ettikleri taksiyle saat 15.26'da TUSAŞ kampüsüne geldi. 2 terörist araçtan iner inmez uzun namlulu silahlarla vardiya çıkışındaki personele ateş açtı.

Kadın terörist, nizamiyede kendini patlattı, erkek terörist ise yan binaya girdi. Üst kata çıkan terörist ateş açarak odaları dolaştıktan sonra koridordu kendini patlattı. Saldırıda taksi şoförü Murat Arslan'ın yanı sıra TUSAŞ'ta görevli Zahide Güçlü, Cengiz Coşkun, Hasan Hüseyin Canbaz ve Atakan Şahin Erdoğan şehit oldu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Çiçek 24.10.2024 12:49
    CHP. HDP DEM kapatılmalı bunlar bence ülkenin baş dusmanlari
  • Mahmut 24.10.2024 10:20
    Nasıl ellerini kollarını sallayarak içeri giriyorlar anlamadım
  • Misafir 24.10.2024 10:16
    Hainler. Şeytanın çocukları amaçlarına ebediyen ulaşamayacaklar. Allah bu canavarlığı yapanları ve destekçilerini kahretsin.