"Göbeklitepe: Kutsal Bir Mekanın Gizemi" adlı sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği, Büyükelçilik Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, İtalya Kültür Bakanlığı, Kolezyum ve Roma Forumu Arkeolojik Sahası Direktörlüğü ile Türk Hava Yolları'nın (THY) katkılarıyla ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış törenine, Kolezyum ve Roma Forumu Arkeolojik Sahası Direktörü Alfonsina Russo ev sahipliği yaptı. Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, İtalya Temsilciler Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Federico Mollicone, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. İtalyan basını da serginin açılışına ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Yazgı, Göbeklitepe'yi İtalyanlarla ve Roma’yı ziyaret eden dünya vatandaşlarıyla buluşturmanın mutluluğunu dile getirerek, "Yüzyıllar boyunca dünyanın merkezi olarak kabul edilen Roma'nın simgesi olan Kolezyum'un etkileyici atmosferinde, insan medeniyetinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Göbeklitepe'nin derin ve kadim tarihini sizlerle paylaşıyoruz." şeklinde ifade etti.

Yorumlar 0 Yorum Var