Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan'ın Kazan kentinde BRICS Zirvesi sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye ve Esad ile İlişkiler

Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile normalleşme sürecinin önemine dikkat çekti. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede kalıcı bir barış sağlanmasının Türkiye’nin öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Erdoğan, Putin ile bu konuları görüştüğünü ve Esad’ın Türkiye ile normalleşmenin faydalarını anlamasını umduğunu ifade etti. "O bölgedeki istikrarsızlık terör örgütlerini besliyor" diyen Erdoğan, normalleşmenin sağlanmasının bu sorunları çözebileceğini vurguladı.

Eurofighter Üzerine

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Eurofighter konusunda olumlu adımlar atılabileceğini öğrendiğini belirtti. Erdoğan, bu konunun yanı sıra savunma sanayisi için çeşitli alımlara ihtiyaç duyulduğunu ve bu ihtiyaçların müttefiklerden karşılanması gerektiğini ifade etti.

Rusya-Ukrayna Barışı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye dair bilgi veren Erdoğan, her iki tarafın da kalıcı bir ateşkes arayışında olduğunu gözlemlediğini aktardı. Türkiye’nin arabuluculuk misyonunu sürdürerek barış müzakerelerine katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı. "Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmayacağını" söyleyen Erdoğan, savaşın sona ermesi için çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var