Ankara'da TUSAŞ'a Düzenlenen Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) yerleşkesine, 23 Ekim günü saat 15.30 sularında iki PKK'lı terörist tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırının Detayları

Saldırıda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi de yaralandı. Teröristlerden ikisi olay yerinde ölü olarak ele geçirildi. Saldırının hedeflerinden biri olan Zahide Güçlü Ekici, mühendis olarak çalıştığı TUSAŞ'a, 14. evlilik yıl dönümü için eşi tarafından gönderilen çiçeği almak üzere geldiği sırada hayatını kaybetti.

Saldırının Ardındaki Çiçek Siparişi

Saldırıdan 20 dakika önce çiçeği TUSAŞ'a götüren Ali Özdemir, olayın ardından şunları ifade etti:

"Çiçeğin internet üzerinden siparişini vermiştik, ancak çiçekle ilgili sık sık aksilikler yaşandı. Önceki gün gönderdiğimiz çiçeği yanlış fotoğrafla onaylatmıştık. Çiçeği istenilenle değiştirdik. O gün Saray bölgesine siparişimiz yoktu ve direkt TUSAŞ'a gittik."

Özdemir, TUSAŞ'a saat 15.00'te ulaştığını, Ekici için sipariş edilen 4-5 çiçeği, saldırının meydana geldiği kapıdaki posta dağıtım merkezine bıraktığını belirtti. Ekici'yi saat 15.06'da aradığını ve teslimatı yaptığını söyledi.

"Hayatımın En Acı Siparişi"

Saldırıyı duyduğunda büyük bir şok yaşadığını söyleyen Özdemir, olay sonrası şöyle konuştu:

"Hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Saat 16.00 civarı orada terör saldırısı olduğunu öğrendik. Bizim bıraktığımız çiçeğin Zahide Hanım’a gittiğini anladık. Çok üzüldük. Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişi, ölene kadar unutmayacağım bir sipariş."

Toplumsal Tepki

Saldırı, hem yerel halkta hem de kamuoyunda büyük bir üzüntü ve öfke yarattı. Terörle mücadele konusunda daha fazla önlem alınması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması için çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

Yorumlar 0 Yorum Var