Geçtiğimiz günlerde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü haberi yayımlandı. Gülen için ABD'de düzenlenen cenaze töreni, örgüt üyeleri tarafından Skyland Baseball Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Tören sırasında ABD polisinin görüntü alınmasını engellemeye çalıştığı anlar dikkat çekti.

Cenaze töreninde, kameraya yansıyan bir kişinin Adil Öksüz olduğu iddia edildi. Öksüz, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde bulunmuş ve “Arsa bakmaya gitmiştim” savunmasıyla serbest bırakılmıştı. Törende, Gülen'in tabutunun hemen arkasında yer alan ve dikkat çeken bu kişinin, Öksüz ile benzerlik taşıdığı öne sürüldü.

Cenazede, Öksüz'e benzerliği dikkat çeken bir kişinin Gülen'in mezarına toprak attığı görüntüler de mevcut. Törende ön saflarda durmasının yanı sıra, sadece az sayıda kişinin mezar başında bulunmasına izin verilmesi, Öksüz'ün örgüt içindeki önemini güçlendiriyor.

Öksüz, darbe girişiminin ardından yakalanmasına rağmen, 18 Temmuz 2016'da Ankara Batı Adliyesi'nden serbest bırakılmış ve sonrasında kayıplara karışarak yurt dışına kaçmıştı. Bu durum, Türkiye'de büyük tartışmalara yol açmış ve Öksüz, darbe sonrası kaçışının yanı sıra, FETÖ'nün komuta merkezi ile bağlantılı olarak gündeme gelmişti.

Fetullah Gülen'in cenaze töreni ve Adil Öksüz'ün görünmesi, FETÖ'nün yapılandırılması ve örgüt üyeleri arasındaki ilişkiler hakkında yeni tartışmalara yol açtı.

Yorumlar 0 Yorum Var