Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO 2024'de önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle Mücadele: Erdoğan, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına değinerek, Türkiye Yüzyılı hedeflerine yönelik saldırılara karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Milletin huzur ve güvenliğine yönelik her türlü saldırının başarısız olacağını belirtti.

Hava Kuvvetleri ve MİT’in, Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'nin sadece terör örgütlerinden değil, bu örgütleri destekleyen emperyalist güçlerden de daha büyük ve güçlü olduğunu söyledi."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SOSYAL MEDYAYA UYARILARDA BULUNDU

Terör eyleminin ardından muhalefet dahil tüm siyasi partilerin ortak duruşunu takdirle karşıladığını belirten Erdoğan, Milletin ve devletin çıkarlarının siyasi hesaplara feda edilmemesi gerektiğini vurguladı.

SAVUNMA SANAYİ İHRACATI

Erdoğan, fuar boyunca 4,6 milyar dolarlık ihracat sözleşmesi ve toplamda 6,2 milyar dolarlık anlaşma imzalanacağını duyurdu. Ayrıca, 2024 yılında savunma sanayi şirketlerinin 178 ülkeye ürün ihraç edildiğini ve TÜRKSAT 6A ve İMECE projelerinin, Ay misyonu hazırlık süreçlerinde de kullanılacağını ifade etti.

 

Yorumlar 0 Yorum Var