İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının detaylarını basınla paylaştı. Bakan Yerlikaya, saldırı sırasında herhangi bir rehine olayının yaşanmadığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya "Olayın gelişim sürecini dakika dakika anlatarak, güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesine dikkat çekti ve bu tür saldırılara karşı alınan önlemlerin ve güvenlik güçlerinin kararlılığının önemine de değinerek saldırı sırasında hiçbir şekilde rehin olayı yaşanmadı" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının detaylarını aktarırken, olayın gelişim sürecini de anlattı.  Bakan,Yerlikaya teröristin güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiğini ve 49 dakika sonra kendini patlattığını belirtti. Özel harekat polisinin hızlı müdahalesinin ve cesaretinin, durumu kontrol altına almada etkili olduğunu ifade etti. Saldırı sırasında 5 polis hafif yaralanırken, hiçbir güvenlik görevlisinin mermi yarası almadığını söyledi.

Yerlikaya, toplamda 730 güvenlik görevlisinin 20 dakika içinde olay yerine intikal ettiğini ve vatandaşların güvende olduğunu belirtti. Bu tür olaylara karşı alınan önlemlerin önemini de vurguladı.

Yorumlar 0 Yorum Var