"Türkiye'den Somali'de Kapsamlı Enerji Hamlesi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mogadişu'da önemli bir açıklama yaptı. TPAO ile Somali Petrol İdaresi arasında imzalanan yeni anlaşma kapsamında, Türkiye'nin Somali'deki enerji arama faaliyetleri denizden karaya genişleyecek.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, 20 günlük yolculuğun ardından Mogadişu Limanı'na ulaştı. Gemi, bölgede deniz üstü sismik veri toplama çalışmalarını yürütecek. Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemiler, Oruç Reis'in operasyonlarına eşlik edecek.

Türkiye-Somali ilişkilerinin çok özel bir niteliğe sahip olduğunun altını çizen Bayraktar, "Tüm uluslararası toplumun adeta terk ettiği Somali'de 2011'den bu yana Türkiye olarak Somali halkının yanında yer aldık. Bundan sonra da çok güçlü bir şekilde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de gerçekleştirdiği tarihi ziyaretten itibaren Somali'nin egemenliğini, istikrarını tahkim edecek, Somali halkının refahına huzuruna katkıda bulunacak projeler için Türkiye, tüm kurumlarıyla birlikte yoğun ve samimi bir gayret gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var