Microsoft CEO'su Satya Nadella, geçtiğimiz yıl 79.1 milyon dolar kazandı; bu, bir önceki yıla göre %63’lük bir artış anlamına geliyor. İlginç bir şekilde Nadella, kendi maaşında indirim talep etmesine rağmen Microsoft yönetim kurulu, şirketin güçlü finansal performansını gerekçe göstererek bu artışı onayladı. Microsoft'un 2024 mali yılında %16 büyüme sağlaması ve finansal olarak güçlü bir performans göstermesi, yönetim kurulunu bu karara yönlendirdi.

Şirket aynı dönemde, özellikle oyun sektöründeki birimlerde olmak üzere, binlerce çalışanını işten çıkararak dikkat çekti. Buna rağmen Nadella'nın maaş paketindeki hisse opsiyonları, yıllık gelirinin %90’ını oluşturarak toplam maaşını yukarı çekti. Yüksek Maaş Merkezi Direktörü Luke Hildyard, Nadella’nın artan gelirinin şirket performansı için anlamlı olsa da bu büyüklükte bir maaşın adil dağılımla desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu gelişme, büyük teknoloji şirketlerinde CEO maaşlarının boyutu ve çalışanlarla kazanç adaleti arasındaki denge konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek