2019 yılında meydana gelen yangında büyük hasar gören Notre Dame Katedrali, uzun süren bakım ve yenileme çalışmalarının ardından tekrar ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Katedral, 7 Aralık'ta kapılarını yeniden açacak ve giriş ücreti olarak ziyaretçilerden 5 euro talep edilecek.

Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, dünyaca ünlü kiliselerin ve katedrallerin bakımına katkıda bulunmak amacıyla Notre Dame'a girişlerde ücret alınacağını açıkladı. Dati, bu uygulamanın yılda 75 milyon euro gelir getirebileceğini belirterek, "Avrupa genelinde birçok kişi, önemli dini yapıları ziyaret etmek için ücret ödemek zorunda kalıyor," dedi.

2019'daki yangından sonra harabe haline dönen katedralin yeniden inşası için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 5 yıl içinde tamamlanacağı sözü vermiş ve özel sektörden finansal destek almıştı. Katedral, kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, Fransa, 2023 yılında yaklaşık 100 milyon ziyaretçi ile dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi konumunda bulunuyor.

Yorumlar 0 Yorum Var