İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in ülkesindeki askeri tesisleri hedef alan saldırısını uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin saldırısını en güçlü şekilde kınıyor" denildi.

İran, kendini savunma hakkına sahip

Açıklamada, İran'ın BM Güvenlik Konseyi'nin 51. maddesinde belirtilen meşru müdafaa hakkına sahip olduğu vurgulandı. Bakanlık, "İran, yabancı saldırgan eylemlere karşı kendini savunma hakkına ve yetkisine sahiptir" ifadesini kullandı.

İsrail, bölgedeki gerilimin temel nedeni

İran, İsrail'i bölgedeki barış ve güvenliğin bozulmasında sorumlu tuttu. Bakanlık, "Gazze'de soykırım işleyen ve Lübnan'da saldırganlığını sürdüren İsrail, bölgedeki gerilim ve güvensizliğin temel nedenidir" dedi.

Uluslararası toplum harekete geçmeli

İran, uluslararası toplumu İsrail'in saldırgan eylemlerini durdurmaya çağırdı. Bakanlık, "Birleşmiş Milletler üyesi devletler, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ile 1949 Cenevre sözleşmeleri çerçevesinde acil ve ortak eylemde bulunmalıdır" ifadesini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Misafir 26.10.2024 15:08
    Bu adam ölmedimi,?