Yoğun bir katılımın olduğu SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nın son günü de hayli hareketli geçti. Emniyet güçlerinin kıyafetleri ve üzerlerine giydikleri kurşun geçirmez yelekleri dışa bağımsız bir şekilde baştan sona yerli ve milli olarak ürettiklerini söyleyen Safari Nano Teknoloji IT ve Arge Genel Müdürü İdris Güneş, Haber 7’ye önemli açıklamalarda bulundu. İdris Güneş, yurt dışına ticaret yaparken ürettikleri malzemeleri düşman olabilecek ülkelere satmak istemediklerini ve bu konuda çok seçici olduklarını dile getirdi.

"DÜNYADA BUNU ÜRETEBİLEN TEK FİRMAYIZ"

Koruyucu yeleklerin içerisine plakalar koyarak koruma seviyelerini arttırdıklarını söyleyen Güneş, yerli olarak ürettikleri koruyuculuğu en üst seviyede olan seramik plakayı dünyada üretebilen tek firma olduklarını açıkladı. Güneş, "Bunun özelliği seramik bir plaka olması. Ve seramikte basınç değerini yüzde 30’a düşürebilen dünyadaki ilk ve tek firmayız" dedi.

Güneş, seramik plakayı üretebilmek için yaklaşık olarak 10 yıl harcadıklarını söyleyerek "Buraya gelen generallerimize bunu tanıttığımızda şaşkına döndüler" dedi.

EMEKLİ GENELKURMAY 2. BAŞKANI ORGENERAL ERGİN SAYGUN’DAN TARİHİ KONUŞMA

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yaptığı bir konuşma gündeme oturmuştu.

Saygun şu ifadeleri kullanmıştı;

"ASKERİMİZE KOLUNDA ALMAN BAYRAĞI OLAN EĞİTİM ELBİSELERİ GİYDİRDİK"

Askerimizin üzerine U.S. yazan battaniye örttük. US yazan tabaktan, U.S. yazan kaşıkla yemek yedirdik. Kolunda Alman bayrağı olan eğitim elbiseleri dağıtıp, bunları giyin dediler.

Şimdi bakıyorum, 5 buçuk 6 milyar dolar ihracat yapılıyor. Bunları yaşamamışsanız şuranın ne anlama geldiğini takdir etmek biraz zor.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda, roketlerinizi başka bir ülkeden almak zorunda kalmamışsanız, Roketsan'ın şimdi yaptığı balistik füzelerin kıymetini takdir etmeyebilirsiniz.

"TAHAYYÜL EDEMEYECEĞİMİZ YERLERE GELDİK"

Temmuz sıcağında, Kıbrıs'ta elinizde tek kanallı Amerikan telsizi ile kan ter içerisinde irtibat kurmaya uğraşmadıysanız, bugün Aselsan'ın yaptığı 40 kanallı  kriptolu telsizlerin de sizin için bir önemi olmayabilir.

Tahayyül dahi edemeyeceğimiz yerlere geldik.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Seçkin 26.10.2024 20:13
    Tebrik ediyorum bu gercek yerli ve milli şirketimizi ortalıkta türküm diye dolasan yahudilere dikkat edin
  • Çiçek 26.10.2024 20:05
    Şükür ALLAH A doğru iyi insanlar kullansın inşallah kurşun geçirmez yelek ama yetmez kolu olanda ince bir gömlek gibi giyilen daha üst yapılmalı daha iyi ye doğru çalışıp ilkleri yapan oluruz ALLAH'IN İzniyle
  • Kilic 26.10.2024 19:59
    Rabb im yolunuzu açik etsin Amin Düşmana satilmazz
  • Canacan 26.10.2024 19:57
    Maşallah.
  • Misafir 26.10.2024 19:56
    Çok şükür maşallah. Kayserimizde de birkaç ülke tarafından üretilebilen dünyanın en dayanıklı zırhı bor karbür üretiliyor
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek