Ak Parti Bursa Milletvekili ve TBMM, Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Varank, önce ki gün Ankara’da düzenlenen BAE Ankara Büyükelçiliği Dostluk ve Spor Günü etkinliğine katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saed Sani Ez-Zahiri de etkinlikte milletvekilleri ile birlikte dostluk maçında ter döktü.

 Etkinlikte mikrofonumuza konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye BAE Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Varank, her iki ülke arasında her alanda olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, “Spor alanında başlattığımız adımlar çok yakında diğer alanlara da sirayet edecektir. Özellikle sanayi ve savunma alanında ikili ilişkilerimizi daha çok geliştirmek istiyoruz” dedi. Varank, ayrıca down sendromlu özel çocuklarla da yakından ilgilenirken dostluk maçının başlangıcını da yaptı. 

 Türkiye -BAE Spor ve Dostluk etkinliğinde yine mikrofonumuza açıklamalarda bulunan BAE Ankara Büyükelçisi Saed Sani Ez-Zahiri ise Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Bu etkinlik dostluğumuzun nişanesi olsun. Türkiye ile ekonomik alanda işbirliği yapmak ve bunun geliştirmek amacındayız. Ayrıca sporda da işbirliği hedefliyoruz. Kardeşimiz Katar’dan sonra Suudi Arabistan da Dünya Kupasını düzenlemek istiyor. Ardından da biz bu büyük organizasyonu alarak dünyada önde gelen ülkeleri topraklarımızda ağırlamak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız dedi

 

Yorumlar 0 Yorum Var