Doç. Dr. Hüseyin Yayman, dijital medyanın ve sosyal medyanın ulusal güvenlik açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Konvansiyonel medya yöntemlerinin yerini dijital çağda alternatif mecraların aldığını belirten Yayman, özellikle afet durumlarında sosyal medyada yayılan dezenformasyonun, yaşanan trajedilerden daha büyük zararlar verebileceğini ifade etti.

Yayman, sosyal medya üzerinden yayılan ırkçılık, nefret söylemi ve dezenformasyonun, bireylerin güvenliğini tehdit ettiğini ve ailelerin değerlerine saldırdığını savundu. Uluslararası dijital şirketlerin ulus devletlerin üzerinde bir etki alanı oluşturduğunu ve bu durumun kişisel güvenliği tehdit ettiğini dile getirdi.

Ayrıca, sosyal medyanın bağımlılık yarattığını ve bu konuda toplumsal bir detoks gerektiğini belirtti. Türkiye'nin büyük bir sosyal medya kullanıcı kitlesine sahip olduğunu, bunun da milli güvenlik meselesi haline geldiğini vurguladı. Yayman, sosyal medya ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini, ancak mevcut yasaların uygulanmadığını dile getirdi. Gelecek dönemde, dijital telif ve sosyal medya ile ilgili yeni düzenlemelerin Meclis gündemine alınacağını açıkladı.

Yorumlar 0 Yorum Var