İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 387 gündür süren yoğun saldırıları, birçok insanı sevdiklerinden kopardı.İşte bu durumu gözler önüne seren son örnek 14 yaşındaki Filistinli Ensam Subh’ın dramı....

BABAM NEREDE?

İşgalci İsrail'in geçtiğimiz cuma günü Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden babası Hasan Subh’a dair bir iz arayan Ensam, amcasının evinin hedef alındığı saldırının ardından iki gündür enkaz üzerinde umutsuzca babasına sesleniyor. Acılı genç kız, babasının bulunması umuduyla enkazın başından bir an bile ayrılmadı.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLARA SALDIRI

Babasına ait birkaç yırtık kıyafetten başkasına ulaşamadıklarını belirten kız, babasının Sınır Tanımayan Doktorlar'a (MSF) bağlı olarak çalıştığını ve uluslararası bir kurumun mensubunun hedef alınacağını hiç düşünmediğini göz yaşları içinde dile getirdi.

SEKİZ BİN KAYIP

Cuma günü düzenlenen saldırı sonucu aynı aileden 7 kişi yaşamını yitirirken enkaz altında kalan kişilerin olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının ekipman eksikliği sebebiyle tam olarak gerçekleştirilemediği bildirildi.

Filistin Sivil Savunması ekibinden Tamer Zurab, arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü esnada enkazı elleri ile kaldırmaya çalıştıklarını ağır moloz parçalarını kaldıracak ekipmanların olmadığını belirtti. Enkaz altındaki 3 kişinin ise eğer bulunamazlarsa savaşın başından bu yana yaklaşık 8 bin kişiye ulaşan kayıp listesine kaydedileceğini söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var