Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Kızılay'daki Saraçoğlu Mahallesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından aslına uygun şekilde, tarihi dokusu korunarak yenilendi. Kızılay'ın merkezine geleneksel Türk mimarisiyle inşa edilen evlerin yer aldığı, 200'den fazla anıt ağacın bulunduğu, 3 binden fazla ağacın dikildiği yeni bir yeşil alan kazandırıldı.
Bakan Kurum, “Sevgili Başkentliler, Ankara'nın kalbindeki Saraçoğlu Mahallesi'nin yenilenen yüzünü gördünüz mü? Bugün Saraçoğlu'nda vakit geçirmek, doğa ve tarih ile iç içe olmak için harika bir gün” notuyla Saraçoğlu'nun yeni görüntülerini paylaştı.
Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olarak tasarlanan Saraçoğlu Mahallesi'nin yapımı 1946 yılında tamamlandı. Uzun yıllar boyu lojman olarak kullanılan yapılar zamana yenik düştü.
2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atıl durumdaki bölgeyle ilgili talimat verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut harekete geçti ve ‘Saraçoğlu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi' hayata geçirildi. 82 bin metrekare alanda konumlanan Saraçoğlu Mahallesi'nde koruma, yenileme ve yaşatma projesi çalışmalarıyla yeni sosyal donatılar oluşturuldu.
-
belde
04.11.2024
09:24
Bunu yapandan Allah razı olsun diyen bir Allah ın kulu yok. işleri güçleri birileri yapsın biz sefasını sürelim. ancak birileri yapınca hükümetin ismini söylemeyeceksin. niye o siyaset oluyor. belediye çeşme yapınca iki kıytırık çocuk oyun yeri , heykel yapınca göklere çıkaracaksın. bu da yeni seçmen tipi. laik devletiz ya. hükümet ve belediye işleri ayrı, din devlet işleri ayrı.
Beğen
-
Kara
04.11.2024
08:05
Aaa ne hoş birine peşkeş çekilmemiş hayret Mansur başkan yapar aga
Beğen
-
Bozkurt
03.11.2024
21:44
Hic biride Allah razi olsun demiyor hayvan eti yiyenlerin
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Ayarcı
03.11.2024
20:08
Yarın çıkacak Mansur burayı ben restore ettim diyecek... BUNADA milyonlarca Ankaralı inanacak...(((demedi demeyin))) İmamoğlu Da Rahmetli Topbaş'ın yaptıklarını BEN YAPTIM DİYOR...
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Kerimoğlu
03.11.2024
17:08
ah ahhhh altlarına kırmızı halı serseniz gene mutlu edemezsiniz. Sayın Bakanım Anadoluya yönel sizi seven ve destekleyen insanlara
Beğen
/ 9 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle