Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mayıs 2023’ten itibaren Türkiye ile İsrail arasındaki ithalat ve ihracat faaliyetlerinin sıfırlandığını açıkladı. Bakan Bolat, bu tarihten bu yana iki ülke arasında ticari faaliyetin gerçekleşmediğini belirtti.

Son yıllarda Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ve ticari ilişkiler çeşitli dalgalanmalara sahne olurken, ticaretin tamamen durması dikkat çekti. Bakan Bolat’ın açıklamasında, ticaretteki bu duraklamanın nedenlerine dair detay verilmezken, sürecin arka planında diplomatik ve siyasi faktörlerin etkili olduğu düşünülüyor.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin geleceği konusunda gözler, iki ülke arasındaki diplomatik temasların nasıl ilerleyeceğine çevrildi.

 

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek