Daha önce "Bayraktar TB-2'lerin Rusların hava savunma sistemleri karşısında başarı şansı yok" diyen, Türkiye'nin en büyük yerli ve milli askeri gemisi TCG Anadolu için "gerek yok" çıkışı yapan ve yerli ve milli silahlara karşı düşmanlıkta sicili kabarık emekli Amiral Türker Ertürk bu defa sahte bir video üzerinden Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ı hedef aldı. 

Selçuk Bayraktar’ın görüntüleri kullanılarak hazırlanan sahte videolardan birini izleyen Emekli Amiral Türker Ertürk, bu görüntülerin gerçek bir reklama ait olduğunu düşünerek, videoda yer alan “Türkiye vatandaşı” ifadesine tepki gösterdi.

“Türk vatandaşı” yerine “Türkiye vatandaşı” diyerek Bayraktar’ın algı operasyonu yaptığını savunan Ertürk, katıldığı SZC TV yayınında şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir damadı var: Selçuk Bayraktar. YouTube’da hemen onun reklamı çıkıyor. O bir algı operasyonu. Şirketin reklamını yapıyor gibi gösterirken ‘Türkiye vatandaşlarına’ diyor. Anayasamızda böyle bir tanım yok. Türk vatandaşı. Siz Fransa vatandaşı, İngiltere vatandaşı diyor musunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye vatandaşlığı diye bir kavram yok. Bir algı operasyonu yapıyor. Sanki arkada bir ticaret varmış gibi hem Türkiye’ye mesaj gönderiyor hem de yurt dışında ilgili yerlere mesaj gönderiyor.”

BAYRAKTAR UYARMIŞTI: HALKA AÇIK BİR ŞİRKET OLMAYAN BAYKAR, HİÇBİR ZAMAN YATIRIM TEKLIFI YAPMAZ

Sahte videolarına karşı daha önce birçok kez açıklama yaparak uyarılarda bulunan Selçuk Bayraktar, X hesabından şu paylaşımda bulunmuştu:

Bir süredir internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, Baykar’a yatırım yaparak gelir elde edebileceğinize dair sahte ilanlar, haber benzeri içerikler ve videolar dolaşıma sokulduğunu görmekteyiz. Gerçekliği olmayan bu tür ilan, haber ve videolarda yapay zaka desteğiyle şahsıma aitmiş gibi duran konuşma ve görüntüler kullanılmaktadır. Bu açıklama, video ve röportajlar benzeri içerikler kesinlikle gerçek dışıdır ve dolandırıcılık amacıyla illegal bir şekilde yayılmaktadır.

Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifi ya da önerilerinde bulunmamaktadır.

 

Yorumlar 308 Yorum Var
  • ali uzalp 17.11.2024 14:22
    kimlerden ücret lıp t fevern ediyor
  • Mert 17.11.2024 13:53
    Bilsen bu memlekete ne kadar zarar veriyorsun. Yazık bu mübarek orduda nasıl kaldın.
  • Hakkı hak 17.11.2024 13:22
    CHP ortağı türk halkları diyor ne chp nede Ertürk efendide ses yok
  • Serap 17.11.2024 12:42
    Seni Alay Komutanı olduğun dönemden tanıyorum bir kibir abidesiydin ağzından Türkçe kelime zor çıkardı o zaman da sevmezdim hala sevmiyorum ve nedenini şimdi daha iyi anlıyorum.
  • Haberci 17.11.2024 10:55
    Bu dolandırıcıların arkasın da ki finansörler kim ben de bunları çok bilmek isterim ,hangi havuza giriyor bu paralar 2 veya 3 tane öküz suçlu oluyor yolunan vatandaş dolansın dursun.
Daha fazla yorum görüntüle