İzmir'in Buca ilçesinde, uygunsuz park edildiğini düşündüğü otomobilin sileceğini kaldırırken soket kısmına zarar veren Elif İpek (32), 1 yıl hapse çarptırıldı.

Elif İpek'e TCK'nın 151/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araç, suç konusunun önem ve değeri, suç sebep ve saikleri, göz önüne alınarak 1 yıl hapis cezası verdi. Hakim, ardından da bu cezayı 100 gün karşılığı, 5 bin TL adli para cezasına çevirdi. Haksız tahrik indirimi de uygulanmadı.

Kararı değerlendiren Aksu'nun avukatı Tamer Atabay, "Mala zarar verme suçu oluşması için bir şeyin kırılması kesinlikle gerekmiyor. Zarar görmesi, yerinden çıkması ve tahriş olması da yeterli. Dolayısıyla halkın dikkatli olması gerekiyor. Silecek kaldırmak ülkemizde yaygın. Yine bu yargılamada olduğu gibi hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabilir" dedi.

Yorumlar 53 Yorum Var
  • mert 26.11.2024 09:19
    Doğru söyleyenler hor görülecek, yalancılar doğru sayılacak- Ahir zaman alameti
  • Mehmet Tuncer 25.11.2024 15:40
    Yanlış park yapana ceza yok, onu uyarana ceza kesiliyor. Adalete bak, çay demle
  • Osman 24.11.2024 10:30
    Büyük sehirler hep sorun olaylar çok yüksek cezalar en yükseğe çıkması lazım gariban halkı görmesi lazım devlet
  • Zeki Türkyılmaz 24.11.2024 00:09
    Yolda aracın önünü kesip zarar veren magandalar serbest geziyor.silecek kaldırma ceza veriliyor.hayret
  • Mehmet1326 23.11.2024 23:53
    Adalet var hak var ha gülüyorum yanlış park ama silecek kaldirana ceza yanlış parka ödül güzel ülkem benim ne
Daha fazla yorum görüntüle