HABER7

Suriye’de silahlı muhalif gruplar rejimin başkenti Şam’ı kıskaca aldı. En güneydeki Dera şehir merkezinin kontrol edilmesinin ardından 24 saat geçmeden Şam’ın kapısına dayanan muhalifler, başkentin mahallelerinde ilerlemeye başladı.

Şam merkezinin 10 kilometre güneydoğusundaki Ceramana ilçesini ele geçiren muhalifler, meydandaki Hafız Esed heykelini yıktı.

27 Kasım’da başlayan yıldırım harekatında muhalifler 7 günde İdlib’in tamamı, Halep ve Hama şehirlerini ele geçirmişti. PKK/YPG kontrolündeki Tel Rıfat terörislerden temizlenmişti. Dün ise en güneydeki Dera şehri Esed rejiminden arındırılmış ve Şam’a ilerleyiş başlamıştı.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • güneş çakır 08.12.2024 01:59
    Her put ve putperest eninde sonunda cehenneme zumera
  • Abc 08.12.2024 01:35
    Ortadogu barbar bir yer.
  • Arif 08.12.2024 00:15
    Saddamin heykelini yıkıp sonra pişman olanlar geldi aklıma
  • KÖTÜ 07.12.2024 21:33
    Empati yaparsak, Allah cc. Teröristlere ve onların kuklacılarına ve işbirlikçilerine fırsat vermesin.
  • mevhibe inal 07.12.2024 21:29
    Ararsınız! 21 yıl önce Hainler bir yana...Gaflet-Delalet içinde Irak'ın Yıkılıp-Kültür ve zenginliklerinin çalınmasına alkış tutanlar bu gün pişman.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek