HABER7
Muhaliflerin Suriye'de Esed rejimine son vererek yönetimi ele almasının ardından Rus birlikleri Şam ve Humus'tan ayrılarak ülkenin batısında yer alan Lazkiye'deki Hımeymim Hava Üssü'ne çekilmeye başlamıştı.
Syria TV, Rus birliklerinin çekildiği Lazkiye’deki Rus Hava Üssü Hmeymim'i havadan görüntüledi. Rusya'nın Akdeniz'deki tek askeri üssü olarak öne çıkan Hımeymim Hava Üssü'nde Hangarlarda 15 adet savaş uçağı, pistte ise 3 adet nakliye uçağı ve helikopterler olduğu görüldü.
ASKERİ ÜSSÜN ÖNEMİ
Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim Hava Üssü, Moskova'nın askeri, siyasi ve stratejik hedefleri için önem taşıyor.
Rusya ile Beşar Esad yönetimindeki Suriye arasında 26 Ağustos 2015’te imzalanan anlaşma doğrultusunda, Rus uçakları ve askerleri Hmeymim Üssü'ne yerleşmişti.
Hımeymim Hava Üssü, Rusya'nın Akdeniz'deki tek askeri üssü olarak dikkat çekiyor.
Ayrıca üs, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını gerçekleştirdiği ve askeri desteği sağladığı ana merkezlerden biri oldu. Hımeymim Hava Üssü, savaş uçakları ve helikopterlerin konuşlandığı, hava saldırılarının başlatıldığı bir merkez olurken, Moskova'nın Suriye'ye yönelik lojistik ve mühimmat tedarik hatları için bir geçiş noktası olarak kullanıldı.
-
Urfali
15.12.2024
07:17
Bunlar denge değil olsa olsa dengesiz olurlar
Bu usun hemen bosaltilip yerind Türk savunma silahları konulmalı.
Kuffar istemeseler turkiye birleşik devletinin temeli atıldı inşallah hepimiz göreceğiz
Beğen
-
6284 beka sorunudur
13.12.2024
23:49
Duygusal değil akılcı hareket edilmeli. Karşılıklı menfaate dayalı olarak kalsa daha doğru olur kanaatindeyim. Siyonist ABD ve İtraile karşı (her ne kadar birbirlerini ısırmasalarda) denge politikası olarak Rusların kalması uygun olabilir.
Beğen
-
Vatan
13.12.2024
23:42
Türkiye 'miz de en kısa zamanda yeni Suriye yönetimi ile bir anlaşma yaparak, öncelikle bir hava, kara ve deniz üssü kurmalıdır!
Beğen
-
Koli
13.12.2024
23:11
Hiçbir Küffar dostumuz değildir!!!
Hepsi İsrail için hareket eden maşadır!!!
Beğen
-
Dobraci izmir
13.12.2024
22:54
Uçaklar açıkta.türkiyede iç karışıklık olsa millet amerikayı falan takmaz,incirlik üssü,Malatya kürecik üssü 2 saatte ele geçirilmiş olurdu.abd askerleri esir alinir üsleri yakıp yıkar bizim milletimiz ABD ye çok aşırı kızgın PKK dostu sahtekar abd
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle