Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ziyareti dönüşünde uçakta aralarında Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yıllardır çözülemeyen  Somali ve Etiyopya arasındaki sorunların çözümünde Türkiye'nin oynadığı önemli rolü önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Böyle büyüklükte bir ülkenin böyle bir imkanı yakalaması gerekir. Biz Somalili kardeşlerimize, özellikle Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh'e bunu da söyledik. “Artık burada Etiyopya’ya destek vereceksiniz. Bir adım atalım ve bu buluşmamızın en önemli neticesi de bu olsun, Etiyopya denize açılsın.” dedik. 7 saat sadece üçümüz değil, heyetler de aralarında görüştü. Bazen görüşmeler çıkmaza da girdi. Böylesi anlarda devreye girdik, meseleyi çözdük." ifadelerini kullandı.

 

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var