Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili İbrahim Hatipoğlu, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçının ardından yabancı hakem tartışmalarıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Hatipoğlu, TRT Spor’a yaptığı açıklamalarda, maçın hakem kararlarını ve özellikle yabancı hakemlerin uygulanmasını gündeme taşıyarak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) eleştirdi.
İbrahim Hatipoğlu, pozisyonlarla ilgili bir değerlendirme yapmayacağını ancak büyük bir tepki gösterdiklerini belirterek, "Bu akşam aslında bir maçın, bir takımdan başka bir takıma nasıl verilebileceğini, nasıl gerçekleştirilebileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiler" dedi. Hatipoğlu, söz konusu maçta alınan kararların Türkiye lig tarihinde çok az rastlanan türde olduğunu ve "Maçın hakemi, VAR hakemi, tüm Türkiye'nin gözleri önünde bir takımdan alıp diğerine verdi" ifadeleriyle kararlara olan tepkisini dile getirdi.
Ayrıca, yabancı hakem ve VAR uygulamaları konusunda adalet arayışında olduklarını iddia edenlerin, asıl amacının adalet olmadığını belirten Hatipoğlu, "Amaçlarına ulaştılar" diyerek bu kişilerin tutumunu eleştirdi. Hatipoğlu'nun açıklamaları, maçın ardından futbol camiasında yankı uyandırdı ve hakem kararları hakkında tartışmaların yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.