Şehrin ticaret ve üretim sektöründeki son durumu değerlendiren Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket, şehir merkezinin yüzde 75’inin zarar gördüğünü söyledi. Bölgedeki ticaret ve sanayiye değinen Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Bereket, "Adıyaman, özellikle tarıma dayalı sanayiyle önemli bir üretim merkezidir. Deprem, bu alanlarda ciddi zararlar oluşturdu. Organize sanayi bölgemizdeki 200'ün üzerindeki fabrikadan 30’u ağır hasar aldı, ancak geri kalanlar üretimine devam ediyor" diye konuştu.
Adıyaman’ın ekonomisinin en büyük yıkımı çarşı ve küçük sanayi sitelerinde yaşandığını belirten Bereket, yıkım sonrası küçük çarşılar kurularak geçici çözümler üretildiğini ve şu anda çarşıda 25-26 tane küçük esnafın işlerini sürdürmeye çalıştığını açıkladı.
Gani Bereket, deprem sonrası şehirden büyük bir göç olduğunu ve bunun işletmeleri olumsuz etkilediğini dile getirerek, "Çok sayıda kalifiye eleman kaybı yaşadık. Ancak kalıcı konutların teslim edilmesiyle birlikte, insanların şehre dönüşü artacak ve bu da iş dünyasına olumlu yansıyacak" şeklinde konuştu.
Adıyaman’ın Türkiye’nin en büyük şantiyesine sahip olduğunu belirten Adıyaman TSO Meclis Başkanı Bereket, çeşitli projelerle 16 binden fazla konut ve işyeri yapıldığını ve bu projeler tamamlandıkça ekonomik hayatından yeniden canlanmasını beklediklerinin altını çizdi. Bereket, son olarak Adıyaman'ın tarım, tekstil ve inşaat sektörlerinde büyük potansiyel taşıdığını belirterek, tekstil sektöründeki iş gücünün büyük kısmının inşaat sektörüne kaydığını ancak, inşaatın bitmesiyle birlikte tekstilin yeniden canlanacağını umduklarını ifade etti.