Borsa İstanbul'da bu hafta BIST 100 endeksi yüzde 0,74 değer kaybederek 9.877,59 puandan kapanırken, haftalık en düşük 9.756,73 ve en yüksek 9.983,21 puan seviyeleri görüldü. Aynı dönemde sektör endekslerinde karışık bir görünüm vardı. Mali endeks yüzde 0,29 artarken, hizmetler endeksi yüzde 0,28 değer kaybetti. Sanayi endeksi yüzde 1,51, teknoloji endeksi ise yüzde 5,27 düşüş kaydetti.

Margun Enerji, en çok prim yapan hisse oldu
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen hisse, yüzde 9,96 oranında artış gösteren Margun Enerji oldu. Margun Enerji'yi sırasıyla, yüzde 9,44 artışla Tekfen Holding ve yüzde 8,52 artışla Fenerbahçe Futbol AŞ takip etti.

CVK Maden, en çok değer kaybeden hisse
Bu hafta en çok değer kaybeden hisse ise yüzde 11,25 ile CVK Maden oldu. CVK Maden’i, yüzde 10,68 ile Astor Enerji ve yüzde 9,17 ile Kontrolmatik Teknoloji izledi.

En değerli şirketler
Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler sıralamasında Garanti BBVA 541 milyar 800 milyon liralık piyasa değeriyle birinci sırada yer alırken, Türk Hava Yolları 437 milyar 115 milyon lira ve Koç Holding ise 405 milyar 236 milyon lira piyasa değeriyle ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek