İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa'ar, dün ABD'li senatörlerden oluşan iki partili bir grup ile yaptığı görüşmede Türkiye'yi İran'ın Hizbullah'a para kaçırma girişimlerine yardımcı olmakla suçladı. Sa'ar, görüşmede, İran'ın nükleer programına ilişkin gelişmeleri ele alırken Türkiye'nin Hizbullah'a finansal destek sağlamadaki rolüne de değindi.
Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantıya katılan yedi senatör ve Orta Doğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus ile yapılan görüşmede, Sa'ar İran'ın Hizbullah'ı finanse etme çabalarının arttığını ve Türkiye'nin bu süreçte etkin bir rol oynadığını ileri sürdü. Sa'ar, İran'ın Lübnan'a para kaçırarak Hizbullah'ın gücünü yeniden kazandırma çabalarının, Türkiye üzerinden de yürütüldüğünü iddia etti.
Sa'ar, İran'ın Hizbullah'ı yeniden güçlendirme amacıyla yoğunlaşan para transferlerinin Türkiye'nin işbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirterek, Türkiye'yi asılsız suçlamalarla hedef aldı. Bu açıklamalar, bölgedeki siyasi gerilimleri daha da artıracak nitelikte ve uluslararası arenada büyük tepki toplaması bekleniyor.