ABD merkezli Alef Aeuronautics tarafından geliştirilen Model A isimli uçan araba, Kaliforniya'da gerçekleştirilen test uçuşunda ilk kez görüntülendi.

Model A, 322 km karayolu menzili ve 177 km uçuş menzili ile dikkat çekiyor. Aracın en önemli özelliklerinden biri, trafikte sıkışan sürücülere dikey olarak havalanarak engelleri aşma imkanı tanıması. Sekiz kapalı rotordan oluşan özel tasarımı sayesinde, hava akışını optimize ederek stabil bir uçuş sağlıyor. Ayrıca kabin içindeki sistem, pilotun uçuş sırasında her zaman yatay konumda kalmasını garanti ediyor.

SpaceX'in yatırım yaptığı bu yenilikçi araç, hem karada hem de havada hareket edebilme özelliğine sahip,Fiyatı ise 300 bin dolar olarak açıklandı.

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • nuku 24.02.2025 13:37
    balona benziyor
  • alp 24.02.2025 13:01
    dron iste pervaneler gizlenmis)))
  • Türkiye 24.02.2025 12:31
    Gitmiyor bile, kurgu.
  • Murat bey 24.02.2025 12:24
    Drona kaporta takmışlar al sana uçan araba
  • Emekli mühendis 24.02.2025 12:03
    Uçan araba yapmak önemli değil, Sonuçta motor-pervaneye dayanan bir sistem. Önemli olan ona enerji sağlayabilmek, enerji yetiştirebilmektir.
Daha fazla yorum görüntüle