İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP/C'ye 2014-2016 yılları arasında Sarıyer ve Şişli belediyelerindeki ihaleler üzerinden finans sağlandığı iddiasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Örgütün, 2014-2016 yılları arasında Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli Belediyeleri ile görüşerek finansal destek talep ettiği belirlendi. Özellikle "Kazova Tekstil" isimli firmanın çalışanlarının işten çıkarılmaları ve alacaklarının ödenmemesi üzerine örgüt tarafından ele geçirildiği ve bu firmanın Sarıyer ve Şişli Belediyeleri tarafından gerçekleştirilen ihalelere katıldığı tespit edildi.
Operasyon kapsamında, Ataşehir Belediyesi'nden 3, Maltepe Belediyesi'nden 5, Sarıyer Belediyesi'nden 8 ve Şişli Belediyesi'nden 8 olmak üzere toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.